dilluns, 9 de juny del 2008

El món necessita gastar 29 bilions d'euros per reduir a la meitat les emissions contaminants

LONDRES, 6 de juny (EUROPA PRESS)

El món necessita invertir aproximadament 45 bilions de dòlars (29 milions d'euros) en noves tecnologies ecològiques durant els pròxims 40 anys per reduir a la meitat les emissions contaminants de cara al 2050, segons els càlculs de
l'Agència Internacional de l'Energia (AIE).

Aquesta inversió, la major part necessària per accelerar el desenvolupament de noves tecnologies com les cèl·lules d'hidrogen i l'emmagatzematge de carboni, arribaria a l'1,1% de la producció econòmica anual del món i és equivalent al producte interior brut (PIB) d'Itàlia.

Tot i això, l'AIE sosté que aquesta xifra podria obtenir-se a partir d'una reorientació de l'activitat econòmica i l'ocupació i que no tindria per què implicar necessàriament una retallada del PIB mundial.

El director executiu de l'agència, Nobuo Tanaka, ha clamat a favor d'una "revolució tecnològica" durant la presentació de l'informe, ja que cal "una completa transformació de les vies de producció i ús de l'energia", ha declarat.
Font: Vilaweb

2 comentaris:

aiLec ha dit...

Llegeixo avui que Radiohead participa amb la campanya contra el canvi climàtic de l'organització Friends of Earth. Els concerts que ofereixen a partir de demà, inclòs el de Barcelona, es faran amb baixes emissions de CO2.

Més coses a:

www.thebigask.eu
www.sosclima.org
www.foeeurope.org

Anònim ha dit...

No tinc cel·lular....
celia