dijous, 12 de juny del 2008

Radiohead, estrella absoluta del Daydream Festival

La banda d'Oxford actuarà a mitjanit al Fòrum, vuit anys després de l'últim concert fet a Barcelona

Vuit anys després del concert que van fer al Teatre Tívoli, Radiohead, esdevingut un grup de culte alternatiu, torna a actuar a Barcelona, en el marc d'un festival, el Daydream, fet a mida per a aquesta actuació. La idea del nou festival és d'oferir un cartell de grups que tinguin una relació musical o conceptual amb la banda d'Oxford, o bé perquè han begut de la seva música, com Clinic i Four Tet, o bé perquè en foren precursors, com Faust.

El concert de Radiohead no tindrà format de festival, durarà un parell d'hores, i ha aixecat força expectació, perquè és l'únic que faran a la península Ibèrica, en aquesta ronda internacional per a promoure 'In Rainbows' (2007). Aquest disc va ser notícia perquè el grup va llançar-lo de primer a internet, passant per sobre la indústria discogràfica: els internautes se'l podien descarregar lliurement i pagar-ne el preu que els semblés just.

L'actuació del Fòrum s'acabarà d'hora, però continuarà amb més concerts a
Razzmatazz, en una nit especial dedicada al grup.

(Foto: Thom Yorke, líder dels Radiohead.)


Un grup amb principis

El grup capitanejat pel carismàtic Thom Yorke mai no ha amagat les seves tendències anticapitalistes, tot i que els seus membres siguin de 'família bona' (es van conèixer en una 'public school' anglesa per a nois de classe alta). Ara han esdevingut també evangelistes de la causa ecològica, i prediquen amb l'exemple. L'any passat van encarregar a Best Foot Forward un estudi sobre l'impacte ambiental que provoquen els seus concerts i demana als seguidors que hi vagin amb transport públic. No traslladen mai els equips amb avió, sinó que fan servir tren, vaixell i carretera, a més, el merchandising és tot de material reciclable, i els membres del grup i l'equip de tècnics no beuen mai aigua amb ampolles de plàstic, sinó que fan servir envasos de metall.

+ Radiohead a la Wikipedia.
Font: Vilaweb