dijous, 19 de juny del 2008

Més companyies catalanes i espectacles de carrer a la XXVIII Fira de Tàrrega

Es farà a Talladell, els dies 11-14 de setembre

L'organització de la XXVIII Fira de Tàrrega ha optat per les companyies catalanes i pels espectacles de carrer. El festival es desenvoluparà al Talladell, a un quilòmetre i mig de Tàrrega (Urgell), on hi haurà una gran instal·lació de foc, mantinguda per la companyia francesa Carabosse, la gran aposta de la Fira d'enguany. Carabosse, amb més de vint anys de trajectòria, ha fet instal·lacions de foc real a llocs tan diversos com el Kremlin o al desert de Mali.

De la seixantena d'espectacles que omplen la programació oficial de la Fira de Tàrrega 2008, trenta-un són de companyies teatrals catalanes. Això demostra prou que el festival d'enguany opta per les produccions catalanes, sobretot per les que es destinen al carrer i a espais poc convencionals. 'Tàrrega ha de ser una plataforma de màxima qualitat per als artistes catalans', ha dit Jordi Colominas, director artístic del festival, que vol prestigiar amb la fira els espectacles de carrer.

Fira de Tàrrega i l'Institut Català de les Indústries Culturals (
ICIC) han assumit tres coproduccions de companyies catalanes que estrenaran enguany. En l'una, 'Floten tecles', el pianista David Moreno seu damunt un piano de cua, suspès a sis metres d'altura. Mentrestant, munta en directe la banda sonora del curt-metratge que es projecta a la pantalla de cinema, que és la tapa del piano, i interactua amb els personatges i amb les imatges de la cinta. Les altres dues coproduccions van a càrrec de la companyia de comediants la Baldufa i del grup el Sidral.

Però el festival també és l'escenari dels creadors teatrals més joves. Per exemple, enguany s'hi oferirà l'espectacle 'Kurva', de la Reial Companyia de Teatre de Catalunya, sobre la prostitució. Els espectadors aniran amb autocar de Tàrrega a un punt d'una carretera per aprofundir en la vida d'una prostituta de carretera amb una dramatúrgia natural i simple.

La Fira, que durarà de l'11 al 14 de setembre, s'inaugura enguany amb l'espectacle 'Pop3', un homenatge a
Andy Warhol, que recrea l'imaginari del pop-art.

+ Programa de la Fira de Tàrrega.

Font: Vilaweb