dilluns, 9 de juny del 2008

Oliver Stone i les 'cites cèlebres' de Bush

LOS ANGELES, 6 de juny (OTR/PRESS)

Amb el primer cartell oficial de 'W', el sempre polèmic cineasta
Oliver Stone ha deixat ben clar quin serà el to del biopic que prepara sobre l'actual president dels Estats Units. L'atípic pòster recull, amb el títol de 'W' i sota el ja famós als EUA 'Dub-ya', el malnom despectiu pel quals els seus detractors anomenen Bush i que representa la fonètica de pronunciar la W com ho faria un ignorant de Texas, una selecció de les 'cites cèlebres' que han sortit de la boca del mandatari estatunidenc durant les dues legislatures que ha viscut a la Casa Blanca.

En aquestes 'perles', agrupades amb el títol 'The improbable President', el mandatari mostra totes les teves facetes. Així ens trobem amb el Bush humil: "em sento honrat per estrènyer-li la mà a un valent iraquià a qui Saddam Hussein va amputar-li les mans". Amb el Bush innovador i creatiu: "Els nostres enemics són imaginatius i innovadors, i nosaltres també. No deixen de pensar en maneres de danyar el nostre país i la nostra gent, i nosaltres tampoc". L'optimista: "Sé que els humans i els peixos podem coexistir pacíficament".

I també amb el Bush preocupat per l'actualitat i les noves tecnologies: "He sentit que hi ha rumors a internet que farem una crida a files", i amb el Bush preocupat per la salut dels seus conciutadans i, sobretot, conciutadanes: "Hi ha molts metges que s'estan quedant sense treball. En aquest país hi ha molts ginecòlegs que no poden practicar el seu amor per les dones".

Fa uns dies, Stone ja va deixar clar que 'W' seria sàtira sobre la figura del president, al qual donarà vida
Josh Brolin ('No és país para viejos') més pròxima a '¿Teléfono Rojo? Volamos hacia Moscú' que al que va fer en 'Nixon'. Quan ha presentat la pel·lícula el cineasta ha insistit que intentarà deixar les seves preferències ideològiques -molt llunyanes a les del president- de banda perquè en aquest projecte ell és "l'àrbitre" i desitja fer "un retrat just, verdader de l'home" i reflectir "com va passar Bush de ser un vagabund alcohòlic a convertir-se en l'home més poderós del món". "Contindrà sorpreses per als simpatitzants de Bush i per als seus detractors", ha assegurat Stone, i aquest cartell és bona prova d'això.

BUSH I CIA

A més de Brolin donant vida al 43è president dels EUA, a 'W' també estaran Elizabeth Banks com a Laura Bush; Thandie Newton donant vida a Condoleezza Rice; Jeffrey Wright interpretant a Colin Powell, James Cromwell com a George Bush pare; Ellen Burstyn donant vida a la mare de la criatura, Barbara Bush; Richard Dreyfuss com a Dick Cheney; Scott Glenn interpretant a Donald Rumsfeld; Toby Jones com a Karl Rove; i Ioan Gruffudd que encarnarà al primer ministre britànic Tony Blair.

El rodatge de 'W' va començar a l'abril a Shreveport (Louisiana) i, si es compleixen els terminis, els productors esperen que 'W' pugui arribar a la cartellera al novembre, mes en el qual se celebraran les eleccions presidencials als Estats Units. Però si hi ha retards imprevists, el seu 'Pla B' és estrenar-la al gener, quan es produeixi el relleu en la Casa Blanca aprofitant així també l'estirada de l'actualitat política per a fer caixa.

Fonts: Vilaweb