dijous, 29 de maig del 2008

El Primavera Sound obre la temporada musical estiuenca

Sex Pistols, Public Enemy i Portishead, caps de cartell del festival més alternatiu de Barcelona

El Primavera Sound, que avui s'inaugura, és el festival 'underground' més potent d'Europa, i enguany ofereix un programa de 112 grups d'indie, pop, rock i electrònica, que faran les delícies dels sibarites de la música més alternativa: Portishead, Public Enemy, Rufus Wainwright i els Sex Pistols, una picada d'ullet als ex-punks que avui són a tocar de la quarantena.

Però, com és costum, els grups catalans es poden comptar amb els dits d'una mà: Madee, It's not not, i Subterranean Kids.

Un dels grups més esperats és Portishead, el trio de Bristol, que torna amb un nou àlbum a la butxaca ('Third'), després d'un parèntesi de deu anys. L'encisadora veu de Beth Gibbons sonarà dijous i divendres al vespre a l'Auditori del Fòrum, amb la novetat que es poden reservar seients amb antel·lació, per evitar les aglomeracions d'anys anteriors.

Public Enemy interpretaran algunes de les peces que s'han convertit en autèntics himnes de la cultura urbana del segle XX, 'Fight the power', el més conegut. Actius des de 1982, les lletres del grup no han deixat de martellejar el poder polític i dels mitjans de comunicació.

La sorpresa del festival és l'actuació dels Sex Pistols, un altre grup que s'apunta a la moda de pujar a l'escenari després de dècades d'inactivitat.

Rufus Wainwright, habitual dels escenaris barcelonins, Mary Weiss, veu de les Shangri-la, Enrique Morente, Young Marble Giants, De La Soul, Dinosaur Jr i Cat Power són alguns artistes que també brillen al cartell.

Els organitzadors ambicionen igualar o superar la marca de l'any passat: 62.000 visitants. Enguany el Primavera s'obra a nous escenaris de Barcelona: als tradicionals concerts paral·lels de la festa del Fòrum que fan sales com l'Apolo o el Sidecar, s'hi incorpora un nou escenari, d'accés gratuït, el
Parc Joan Miró de l'Eixample.

+ Cartell del Primavera Sound.

Font: Vilaweb