divendres, 16 de maig del 2008

Videojocs amb rostre humà

Un artista franco-suís reinterpreta jocs d'ordinador clàssics substituint els píxels per persones


Imatge gran de la noticia

Al costat dels últims videojocs, com el novíssim Grand Theft Auto IV (d'un realisme cada vegada més potent), n'hi ha de molt més clàssics que no es distingeixen precisament pel grafisme. És amb aquests jocs més veterans que juga l'artista franco-suís Guillaume Reymond. Dins el projecte artístic Game Over, Reymond ha enregistrat una sèrie de films col·laboratius en què es reinterpreten d'una manera molt curiosa alguns dels títols més mítics dels jocs electrònics, com el tetris i el pong.

En concret, les reinterpretacions de Reymond es basen en la substitució dels píxels per persones. Per fer les filmacions, doncs, grups de set persones a cent es van desplaçant en una sala de cinema o de teatre de cadira en cadira, durant unes quantes hores, amb resultats realment espectaculars. A la web de Game Over podeu veure la reinterpretació que ha fet de jocs com tetris, pole position, space invaders i pong.

En cada cas Reymond consigna els figurants que ha necessitat (amb el nom i cognom de tots els 'píxels'), el temps que ha dedicat a la reinterpretació, la informació del joc original i el ressò que ha tingut a la premsa.

Després de veure'n els vídeos, no estranya gens que el projecte Game Over hagi estat un dels guanyadors dels
YouTube Video Awards 2007, en la categoria de creativitat.


Font: Vilaweb

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És genial!!! jajaj, he vist els vídeos dels invaders i el tetris... i el millor la música no? per cert, que m'ha fet pensar en el blik u know?? diguem que prefereixes els ninos grans o els petits! va..... i així ho demano per a la setmana que ve....

re-muà.

Georgina Fainé ha dit...

El tetris és boníssim !!!


jajajaja