dimecres, 7 de maig del 2008

Un violinista ofereix un concert al taxista novaiorquès que li va tornar el seu Stradivarius, oblidat al seu vehicle

NOVA YORK, 7 de maig (EUROPA PRESS)

El violinista Philippe Quint, nominat a un premi Grammy, va fer ahir un concert d'agraïment al taxista que que li va tornar el seu instrument, de 285 anys d'antiguitat, i que havia oblidat al seient del darrere d'un taxi a Nova York, va informar la BBC en l'edició digital.

L'artista va oferir un concert de 30 minuts al lloc d'espera de taxis a l'aeroport internacional de Newark. Quint havia oblidat el violí en un taxi, un Stradivarius Kiesewetter del 1723, quan anava cap a l'aeroport el mes passat. El violí, construït pel mestre italià Antonio Stradivari i després pertanyent al compositor alemany del segle XVIII, Christophe Kiesewetter, està valorat en 4 milions de dòlars (2,5 milions d'euros).

"No puc descriure amb paraules, el que vaig sentir en aquell moment. Vaig estar buscant frenèticament el violí tot el matí", ha afirmat Quint. Després de sortir del taxi que va agafar després d'arribar d'una funció a Dallas, el violinista va trucar a la policia i a l'Autoritat Portuària de Nova York i Nova Jersey.

El taxista, Mohammad Jalil, un ciutadà egipci que no era conscient del valor del violí, s'hi va posar en contacte l'endemà per fer-li entrega de l'instrument i després va rebre una medalla de la ciutat de Newark i 100 dòlars (64 euros) com a recompensa de part de Quint.

A més, ell i la seva família van rebre entrades per al pròxim concert de Philippe Quint al Carnegie Hall al setembre.

Font: Vilaweb

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qui oblida un violí de 285 anys, de 4 milions, en un taxi...... per déu!