dimarts, 6 de maig del 2008

La moda dels súper herois envaeix el Museu Metropolità de Nova York

NOVA YORK, 6 de maig (Reuters)

La mania dels súper herois que envaeix els cinemes dels Estats Units s'ha traslladat al Museu Metropolità d'Art amb una exposició que mostra la manera com les seves acolorides disfresses han influenciat en la moda.

'Superheroes: Fashion and Fantasy' que estarà a Nova York del 7 de maig a l'1 de setembre, examina la manera com Superman, Batman, l'Home Aranya i altres han influenciat en els grans dissenyadors de moda. La figura femenina està representada per personatges de la talla de la Dona Meravella i Gatúbela.


Entre els vestits a la mostra es troben els utilitzats pel difunt Christopher Reeve en la versió de 1978 de 'Superman', dos usats per Tobey Maguire a 'Spider-Man 3', del 2007, i el de 'Gatúbela' que Michelle Pfeiffer va utilitzar a 'Batman Returns', del 1992.

L'exhibició mostra que la disfressa de Superman, inspirat en els acròbates i forçuts del circ, "es va convertir en la regla d'estil dels successius súper herois".

També indaga la diferència entre els súper herois amb poders especials i aquells que són simples mortals.

"Mentre Batman confia en un variat arsenal d'artefactes que li permeten combatre el delicte, Iron Man està tancat en la seva armadura. Tots dos serveixen com a metàfores de paranoies defensives", s'explica en la mostra.

Font: Vilaweb